Kenapa SEM & SMM

Sama seperti alasan untuk melibatkan diri dalam perkhidmatan SEO, SEM & SMM adalah cara lain untuk membantu anda menjana lebih banyak trafik dan lebih banyak khalayak yang disasarkan untuk mengunjungi laman web anda. Biasanya mengusahakan SEO memerlukan lebih banyak masa daripada yang anda jangkakan, sebaliknya, anda dapat melihat hasilnya dalam kempen SEM atau SMM , di mana anda dapat membayarnya.

Kami sangat mengesyorkan anda untuk mengambil kempen SEM & SMM untuk meningkatkan hasil serta-merta sambil mengusahakan SEO untuk hasil organik dan jangka panjang.

Social media digital marketing

SEM (Pemasaran Enjin Carian)

SEM

SEM (Pemasaran Enjin Carian) biasanya berkaitan dengan SEO. Walaupun kita semua tahu SEO berusaha untuk mendapat ranking yang baik dalam hasil carian organik, sedangkan SEM memperoleh penglihatan di SERP dengan hanya membayar hasilnya.

Salah satu platform yang paling terkenal untuk SEM adalah Google Adwords. Keputusan untuk SEM akan ditunjukkan pada 4 keputusan teratas pertama dalam SERP Google. Google Adwords (SEM) ialah memberi layanan kepada orang berdasarkan carian kata kunci mereka.

Google adalah mengenai “niat pengguna”. Membangunkan kempen SEM untuk perniagaan anda boleh menjadi rumit kerana sejumlah besar ciri dan alat oleh Google, dan inilah yang melibatkan perunding berpengalaman bermakna.

SMM

SMM adalah untuk mempromosikan perniagaan atau perkhidmatan anda melalui platform media sosial seperti Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter dan sekarang Tiktok. Bukan sahaja memenuhi penyasaran demografi dan geografi, platform media sosial seperti Facebook juga membenarkan tingkah laku & pilihan yang disasarkan.

Iklan Facebook disiarkan kepada pengguna berdasarkan ciri dan pilihan umum mereka. Facebook adalah mengenai “keperibadian dan tingkah laku pengguna”.

Sangat penting untuk memasukkan pemasaran media sosial ke dalam perniagaan anda yang mempromosikan saluran kerana potensinya sangat besar di platform ini. Strategi yang betul dapat meningkatkan perniagaan & ROI anda ke tahap yang baru.

SMM (Pemasaran Media Sosial)

Open chat
Hello Good Day ~
How may i assist you ?