Apa Yang Kami Lakukan

Domain & hosting penting bagi sesiapa sahaja sebelum kita membincangkan mengenai pembangunan laman web. Nama domain adalah alamat laman web yang diberikan oleh badan utama domain.

Nama domain atau alamat laman web harus mudah diucapkan dan diingat. Cuba pilih nama domain yang akan merangkumi kata penting yang menggambarkan nama syarikat anda atau perkhidmatan & niat laman web yang ditawarkan.

Seterusnya adalah hosting, kami memerlukan tempat untuk menyimpan fail, data & e-mel laman web anda. Perkhidmatan hosting akan meletakkan fail & data laman web anda di internet di alamat (nama domain) yang anda daftarkan. Ini adalah perkhidmatan yang kami panggil laman web hosting.

Domain name web hosting service

Laman Web - Analogi Rumah

Kita boleh membandingkan laman web dengan rumah, alamat surat-menyurat dengan nama domain, dan tanah sebagai hosting. Untuk membina rumah (laman web), kita perlu memiliki tanah (hosting) dan rumah itu memerlukan alamat surat-menyurat (nama domain).

Walaupun kita boleh mendapatkan domain & hosting di mana-mana & dengan mudah. Penyedia domain & hosting yang baik sukar untuk ditemui. Perkara yang perlu kita pertimbangkan semasa melanggan domain & pakej hosting adalah prestasi pelayan, penyimpanan hosting & kapasiti lebar jalur. Prestasi pelayan – pastikan pelayan berkuasa dan lancar & cukup pantas. Penyimpanan hosting – mempunyai simpanan yang mencukupi untuk fail & e-mel laman web. Kapasiti lebar jalur – pastikan lebar jalur dapat memenuhi trafik ke laman web anda.

Yang pasti Dreamit Real Solutions menyediakan perkhidmatan domain & hosting ini kepada orang ramai. Daftarkan nama domain dan hosting dengan Dreamit Real Solutions. Web hosting yang anda boleh percayai.

Open chat
Hello Good Day ~
How may i assist you ?