Ceritakan Kisah Terbaik Melalui Video

Dengan munculnya era digital, terdapat banyak cara pemasaran yang boleh anda lakukan. Pasti, setiap perniagaan mesti mempunyai laman web sendiri.

Namun, tidak semua perniagaan dengan laman web dapat berjaya.

Hari-hari ini, meletakkan teks dan gambar di laman web anda tidak cukup untuk menarik khalayak ramai. Anda perlu memasukkan video untuk mempromosikan perniagaan anda.

Infografik Video terbukti berkesan

Infografik Video terbukti berkesan

Statistik telah membuktikan bahawa 40% penonton memberi respons yang lebih baik terhadap pembentangan visual berbanding dengan maklumat berdasarkan teks. ‘Motion Infographic Videos’ merujuk kepada gambaran grafik maklumat dalam format video. Ianya merupakan visual dan daya tarik yang sempurna, yang menjadikannya alat yang ideal untuk iklan atau penyebaran maklumat kepada khalayak.

Aspek video infografik yang paling memikat adalah daya tarikan visual dan kesederhanaan persembahan. Walaupun menjadi terlalu kreatif mungkin merupakan pendekatan strategi yang baik, kebanyakan pengguna lebih suka persembahan sederhana yang mempunyai kejelasan dan mudah difahami untuk perbandingan. Video penjelasan / video infografik ringan dan menarik boleh menjelaskan topik dengan cara yang menarik bagi penonton. Kadang-kadang video pendek adalah apa yang perlu dilihat oleh seseorang sebelum mereka memutuskan untuk membeli produk anda.

Selain itu, video mempunyai prestasi terbaik di media sosial kerana dapat mudah dikongsi. Video mendapat lebih banyak interaksi di Facebook daripada bentuk media lain termasuk foto, kemas kini status, dan cerita bertulis. Media sosial adalah salah satu tempat terbaik untuk menggunakan video penjelasan tanpa perlu melakukan banyak kerja sama sekali.

Video infografik dapat meningkatkan nilai SEO ke laman web yang berisi teks, membawa interaktiviti dan media yang kaya kandungan dapat membantu mempromosikan produk dan perkhidmatan anda melalui media dinamik yang mudah dikongsi.

Video lebih mudah disebarkan

Video lebih mudah disebarkan

Biarkan Video Berfungsi untuk Anda

Penjelasan video / video infografik berguna dalam pelbagai cara. Mereka merupakan pilihan terbaik ketika melakukan penjualan dan jualan tutup. Sentiasa mengupah syarikat pemasaran video profesional untuk membuat video anda supaya anda mendapatkan hasil yang berkualiti. Buat video penjelasan animasi untuk jenama anda, tingkatkan masa ke halaman, tingkatkan kadar penukaran dan kalahkan kadar pantulan sekali dan untuk semua!

Open chat
Hello Good Day ~
How may i assist you ?