SMM Servis

SERVIS

 SMM Malaysia

SMM

SMM adalah untuk mempromosikan perniagaan atau perkhidmatan anda melalui platform media sosial seperti Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter dan sekarang Tiktok. Bukan sahaja memenuhi penyasaran demografi dan geografi, platform media sosial seperti Facebook juga membenarkan tingkah laku & pilihan yang disasarkan.

Iklan Facebook disiarkan kepada pengguna berdasarkan ciri dan pilihan umum mereka. Facebook adalah mengenai “keperibadian dan tingkah laku pengguna”.

Sangat penting untuk memasukkan pemasaran media sosial ke dalam perniagaan anda yang mempromosikan saluran kerana potensinya sangat besar di platform ini. Strategi yang betul dapat meningkatkan perniagaan & ROI anda ke tahap yang baru.

Soalan Lazim.

Pemasaran media sosial (SMM) mempromosikan produk dan perkhidmatan syarikat melalui penggunaan media sosial dan rangkaian sosial. Ia membolehkan perniagaan berkomunikasi dengan pelanggan sedia ada sambil juga menghubungi pelanggan baharu dengan mempromosikan jenama, misi atau gaya mereka.

Penggunaan platform media sosial untuk berinteraksi dengan pelanggan bagi mempromosikan jenama anda, meningkatkan jualan dan mendorong trafik laman web dikenali sebagai pemasaran media sosial. Pada masa ini, rangkaian media sosial yang paling popular ialah Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Pinterest dan YouTube.

Peniaga boleh berhubung dan melibatkan bakal pembeli di mana sahaja mereka berada di media sosial, termasuk LinkedIn, Twitter, YouTube, Facebook, Instagram, dan juga beberapa rangkaian yang lebih terkini, seperti TikTok. Peniaga boleh melibatkan khalayak mereka dengan strategi media sosial yang mantap dan keupayaan untuk menawarkan kandungan yang menarik.

Apakah kepentingan media sosial? Media sosial adalah penting kerana ia membantu anda mencapai, mengekalkan dan berkomunikasi dengan khalayak sasaran anda – tidak kira di mana mereka berada. Apabila syarikat boleh berinteraksi dengan khalayak sasarannya melalui media sosial, ia mungkin menghasilkan pendedahan jenama, hasil jualan dan keuntungan.

Secara purata, kos pemasaran media sosial sekitar RM1,500 sebulan. Kos ditentukan pada tempoh perkhidmatan dan perkhidmatan yang dipilih. Kos mungkin berpotensi meningkat kepada RM30,000 sebulan jika syarikat pemasaran digital digunakan.

Apabila anda menggabungkan strategi dengan pelan pemasaran anda, pemasaran media sosial mungkin bermanfaat untuk jenama anda. Ini melibatkan penyasaran khalayak tertentu, kandungan yang sesuai untuk saluran media sosial dan konsistensi.

Open chat
Hello Good Day ~
How may i assist you ?