12 Reasons Why SEO Is Critical For Your Business

SEO sangat penting untuk meningkatkan carian dan penglihatan laman web, tetapi SEO juga menpunyai faedah lain. Disini 12 sebab mengapa jenama memerlukan SEO untuk berkembang.

Banyak syarikat dan firma menyedari(atau merasakan mereka sedar) akan nilai SEO untuk aset digital mereka, serta kelebihan pihak ketiga melakukan kerja-kerja SEO bagi pihak mereka.

Walaupun SEO akan meningkatkan carian dan penglihatan keseluruhan laman web, apa faedah lain yang diberikannya? Apa kelebihan SEO?

12 penjelasan ini sepatutnya dapat membantu syarikat memahami mengapa mereka memerlukan SEO untuk membawa jenama mereka ke tahap seterusnya, tanpa mengira sektor atau skala mereka.

Pencarian Organik Selalunya Merupakan Sumber Utama Trafik Laman Web

Pencarian organik merupakan bahagian yang penting dalam memastikan kejayaan laman web untuk kebanyakan perniagaan, serta merupakan komponen utama untuk laluan pelanggan dan akan membuatkan pengguna dapat menyelesaikan penukaran atau mengambil bahagian.

Seperti yang diketahui oleh pengiklan, Google menguasai besar industri carian berbanding pesaingnya seperti Yahoo, Bing, Baidu, Yandex, DuckDuckGo, dan sejumlah yang lain.

Ini tidak bermaksud bahawa enjin carian yang lain tidak membantu syarikat mendapatkan perhatian; mereka buat; cuma Google menguasai sekitar 75% industri carian global. Ini adalah raja yang tidak dapat disangkal, dan oleh itu peraturan mesti dipatuhi.

Walau bagaimanapun, baki 25% yang lain, yang dikuasai oleh enjin lain, juga penting untuk jenama.

Google adalah penyedia e-mel yang paling popular di dunia, dan juga merupakan laman web yang paling banyak dikunjungi di dunia (khususnya di Amerika Syarikat) (dengan lebih daripada 1 bilion pengguna). Selain itu, YouTube adalah enjin carian kedua paling popular.

Kami tahu bahawa sebilangan besar pengguna internet di dunia menggunakan Google sekurang-kurangnya sekali sehari untuk mendapatkan maklumat.

Populariti jenama sebagai sumber yang boleh dipercayai di Google dan enjin carian lain tetap berfungsi sesuai dengan permintaannya. Jenama yang dapat mengembangkan popularitinya adalah kerana SEO dan laman web yang hebat dan baik.

SEO Membina Kepercayaan & Kredibiliti

Semua pakar SEO yang berpengalaman matlamat mereka adalah untuk meletakkan asas yang kukuh untuk laman web yang cantik dengan antara muka yang jelas dan mudah dijumpai dalam carian terima kasih kepada kepercayaan dan reputasi jenama dan sumber digitalnya.

When it comes to search engines like Google, several considerations go into determining authority. In addition to the above variables, authority evolves as a result of factors such as:

Bila bercakap mengenai enjin carian seperti Google, beberapa pertimbangan dilakukan untuk menentukan kewibawaan. Sebagai tambahan kepada pemboleh ubah di atas, kewibawaan berkembang akibat faktor seperti:

  • Profil pautan balik yang berkualiti.
  • Tingkah laku pengguna yang positif.

  • Isyarat pembelajaran mesin.

  • Elemen dan kandungan halaman yang dioptimumkan.

Tetapi, lebih daripada banyak, jika tidak semua, pengoptimuman moden yang lain, mewujudkan kewibawaan akan membantu jenama. Cabarannya ialah seperti dalam kehidupan nyata, ianya sukar untuk mengembangkan kepercayaan dan reputasi dalam sekelip mata. Lama kelamaan, kewibawaan diperoleh dan dibuat.

SEO Yang Baik Bermaksud Pengalaman Pengguna yang Baik

Semua mahu meningkatkan kedudukan organik dan meningkatkan pendedahan laman web mereka. Hanya sejumlah orang yang tahu bahawa memberikan antara muka yang terbaik adalah sebahagian besar untuk mencapai matlamat tersebut.

Google telah mencari cara untuk melihat pengalaman pengguna yang baik atau buruk, dan pengalaman pengguna yang baik sangat penting untuk prestasi laman web.

Pelanggan sedia tahu apa yang mereka mahukan. Akan ada masalah jika mereka tidak dapat melihatnya. Akibatnya, prestasi akan merosot.

Transformasi Google sebagai enjin carian yang memberi pengguna pengetahuan yang mereka perlukan di SERP (halaman hasil mesin pencari) adalah contoh terbaik untuk membina pengalaman pengguna yang bermakna.

Tujuannya adalah untuk memberi pengguna pengetahuan yang mereka perlukan dengan lebih cekap dan cepat.

Antara muka yang baik disatukan ke dalam SEO yang berkualiti, dan dimanfaatkan untuk jenama.

SEO Tempatan Bermakna Peningkatan Penglibatan, Trafik & Penukaran

Pencarian tempatan telah menjadi sebahagian penting dalam pertumbuhan syarikat kecil dan sederhana, kerana peningkatan dominasi trafik telefon.

SEO tempatan berusaha untuk mengoptimumkan aset digital untuk wilayah geografi tertentu supaya pengguna dapat mencari anda dengan cepat dan mudah, menjadikan penguna lebih dekat untuk menbuat pembelian.

Pengoptimuman tempatan mensasarkan bandar, daerah, wilayah, dan bahkan negeri untuk membuat platform yang kompetitif untuk jenama pada skala tempatan.

Pakar SEO melakukan ini dengan mengemas kini laman web dan bahan, serta petikan dan pautan balik tempatan, serta senarai tempatan yang khusus untuk kedudukan dan bidang pasaran jenama.

Untuk mempromosikan penglibatan di peringkat tempatan, profesional SEO harus mengoptimumkan ‘Knowledge Graph panel’ untuk jenama, penyenaraian ‘Google My Business’, dan media profil sosialnya sebagai permulaan.

Bergantung pada industri, terdapat juga tumpuan yang besar terhadap maklum balas pengguna di Google, serta platform penilaian lain seperti Yelp, Home Advisor, dan Angie’s List (antara lain).

SEO Mempengaruhi Kitaran Pembelian

Pelanggan melakukan analisis sebelum membeli. Dari pandangan pembeli, ini adalah salah satu kelebihan internet yang penting.

Adalah menjadi pengubah jika anda menggunakan teknik SEO untuk menyampaikan pesanan dengan tawaran yang baik, barang dan / atau perkhidmatan inovatif, dan nilai serta kebolehpercayaan dari apa yang anda boleh berikan kepada pengguna.

Apabila dilakukan dengan betul, ia pasti akan memberi kesan positif pada kitaran pembelian.

Agar sambutan dibuat dengan baik, produk mesti kelihatan di kawasan di mana pelanggan memerlukannya. SEO tempatan meningkatkan pendedahan dan membolehkan pembeli baru mencari jawapan yang mereka cari, serta syarikat yang mempunyai jawapan tersebut.

Amalan Terbaik SEO Adalah Selalu Mengemas Kini

Senang melihat strategi SEO diterapkan di laman web jenama dan melalui aset digitalnya, tetapi jika komitmennya hanya jangka pendek (kerana batasan belanjawan, misalnya) dan platform tidak dinilai semula setiap hari, ia akan mencapai titik di mana ia tidak akan berkembang lagi kerana sekatan jalan yang lain.

Oleh kerana persekitaran carian berkembang mengikut kehendak Google, mengikuti pasaran dan, lebih baik lagi, di Halaman 1 memerlukan penjejakan berterusan untuk penambahbaikan.

Google, seperti yang kita semua tahu, membuat ribuan penambahbaikan algoritma setiap tahun. Sangat sukar untuk mengejar jika anda ketinggalan jauh. Pakar SEO boleh membantu mencegah perkara ini.

Bersikap rajin dan mengawasi peralihan algoritma besar hanya akan membantu jenama yang melakukannya.

Memahami SEO Membantu Anda Memahami Persekitaran Web

Adalah sukar untuk tetap berada di puncak trends ketika perubahan yang selalu berlaku iaitu World Wide Web.

Tetapi terus mementingkan SEO termasuk terus mengikuti perubahan besar yang berlaku untuk carian.

Mengetahui dunia dalam talian, termasuk strategi yang digunakan oleh syarikat dan pesaing lain yang berdekatan, masih akan memberi kelebihan kepada jenama seperti itu.

SEO Ialah Relatif Murah

Pasti, ia mahal. Bukankah itu perkara yang terbaik melakukannya?

Walau bagaimanapun, dalam skema besar, SEO agak murah, dan pembayaran hampir pasti penting dari segi keuntungan dan keuntungan jenama.

Ini adalah pelaburan syarikat, bukan perbelanjaan publisiti. Bagi tahun-tahun yang akan datang, pelaksanaan SEO yang berjaya akan bertahan. Dan, seperti dalam kebanyakan aspek kehidupan, semakin banyak pendedahan (dan pelaburan) yang diperolehnya, semakin baik ia dapat.

Ini Strategi Jangka Panjang

SEO (dan idealnya) akan membuat perbezaan yang ketara pada tahun pertama pelaksanaan, dan semua keputusan tersebut akan memberi kesan jangka panjang.

Ya, seiring berkembangnya industri, sebaiknya perhatikan corak dan penambahbaikan. Amalan asas terbaik SEO yang diterapkan di laman web yang jujur ​​dengan antara muka pengguna yang baik akan menguntungkan blog yang belum melaksanakan banyak garis panduan SEO yang.

Dan semakin banyak masa, perhatian, dan wang SEO yang diberikan laman web akan menjadi, semakin baik dan pesaing yang layak dalam bidang perniagaannya.

Ia Boleh Dikira

Walaupun SEO tidak mempunyai ROI yang mudah dikira sama seperti carian berbayar, dengan pemantauan dan analisis yang tepat, anda dapat mengukur hampir semua perkara.

Masalah besar adalah berusaha menarik titik-titik di hujung yang lain apabila tidak ada cara yang pasti untuk memahami hubungan antara tindakan yang diambil.

Walaupun demikian, adalah perlu untuk memahami bagaimana tindakan sedemikian mempengaruhi kejayaan dan perkembangan, serta secara idealnya, tindakan tersebut berlaku.

Setiap SEO yang berjaya akan mencari faedah tersebut, maka, menggambarkan titik-titik itu tidak sepatutnya mencabar.

Setiap jenama ingin mengetahui di mana mereka berada, dan di mana mereka pergi dari segi hasil digital, terutama ketika berkaitan dengan SEO dan mereka memiliki individu atau perniagaan yang dibayar untuk dilaksanakan atas nama mereka.

SEO Membawa Peluang Baru Yang Jelas

SEO berkualiti tinggi akan mencari jalan untuk mendedahkan dan membina kemungkinan baru untuk jenama bersinar, bukan hanya dijumpai.

Menawarkan SEO berkualiti tinggi kepada jenama melibatkan penglibatan pasukan SEO dalam semua aspek jenama. Menjadi pihak berkepentingan adalah cara terbaik untuk menjual syarikat secara tulen dengan kasih sayang dan pemahaman yang dimiliki oleh penyokongnya.

Semakin baik jenama difahami, semakin banyak peluang yang hadir untuk menolongnya dalam pengembangkan perniagaan. SEO adalah contoh yang baik untuk ini.

Sekiranya Anda Tidak berada di Halaman 1, Anda Tidak Menang Klik 

Dalam dunia SEO, bukan misteri bahawa jika anda tidak berada di Halaman 1, anda mungkin tidak memenangi pusingan carian organik.

Menurut laporan baru, tiga kedudukan ranking carian organik teratas menyumbang kira-kira 40% dari semua klik-tayang, walaupun sehingga 30% dari semua hasil pada Halaman 1 dan 2 tidak pernah diklik.

Apa maksudnya ini? Terdapat dua perkara yang perlu dipertimbangkan:

Anda harus berada di Halaman 1 jika belum melakukannya.

Terdapat terlalu banyak kes di mana seseorang menaip pertanyaan carian dan tidak dapat mengetahui apa yang mereka mahukan.

Kesimpulannya

SEO berkualiti tinggi di laman web syarikat dan sumber digital akan tetap membantu syarikat dan aktiviti pemasarannya.

Ini adalah taktik pemasaran “era moden”, tetapi sangat penting untuk kehadiran jenama dalam talian pada zaman ini, terutamanya kerana data yang dapat diakses dan jenama pesaing terus berkembang.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *