Successful SEO Campaign & Strategies in 2018

Kita bercakap mengenai perkara yang menjadi tumpuan pada 2018 untuk SEO hari ini. Sebelum kita membahas topik hari ini dengan lebih mendalam, saya ingin mengucapkan terima kasih tahun 2017 atas cabaran yang saya hadapi, ia pasti menjadikan saya lebih kuat! “Apa yang tidak membunuh anda membuat anda lebih kuat” betul?

Mobile First

Pada tahun 2016 – 2017, kami mengetahui bahawa trafik mudah alih sudah melebihi trafik dari desktop / pc, dan baru-baru ini Google mengumumkan bahawa pengindeksan “Mobile pertama”, yang memberikan laman web mesra mudah alih kelebihan tambahan dari segi pengindeksan dan peringkat.

Tanyakan pada diri sendiri, apa yang anda sukai semasa melayari telefon pintar? Reka bentuk yang baik dan paparan skrin yang sesuai? Atau laman web tradisional yang memerlukan anda memperbesar kandungan semasa membaca? Jawapannya jelas sekali.

CTR & Kadar Lantunan

Click Through Rate & Bounce Rate

Kita semua tahu bahawa CTR (Klik Melalui Kadar) dan Kadar Lantunan adalah sesuatu yang akan dipertimbangkan oleh Google ketika menentukan kedudukan laman web anda. Isi kandungan yang hebat adalah suatu keharusan! TETAPI … inilah masalahnya. Pertama anda perlu menarik orang untuk mengklik ke laman web anda sebelum mereka menyedari bahawa itu adalah kandungan yang mereka cari. Yang Merupakan Klik Melalui Kadar (CTR). CTR, kandungan & kadar lantunan adalah 3 perkara yang wujud bersama dan saling menyokong dalam mendapatkan kedudukan yang baik. Saya akan terus bercakap lebih mendalam mengenai CTR & Kadar Lantunan mengenai topik ini:

1) Klik Melalui Kadar (CTR) – Untuk meningkatkan CTR anda, anda tidak boleh memasukkan kata kunci yang anda inginkan ke dalam tag Tajuk lagi sebaliknya anda harus menjadikannya mudah dan bermakna. Tambahkan perkataan Power atau nombor ke dalam tag Tajuk anda seperti “Terbaik…”, “Top….” , “Kuat… ..”, “Percuma…”, “Tawaran….”, “… Sekarang”, “7 petua….”, “2018…”, “9 cara untuk…”, “No.1….” , “… Bertindak sekarang”, “Cari tahu lebih lanjut …”

Dengan kata kuasa / kata magnet seperti ini, akan menarik lebih perhatian daripada tag tajuk biasa. Kata-kata seperti ini akan menimbulkan rasa ingin tahu kepada pencari dan ia berfungsi.

2) Kadar Lantunan – Untuk meningkatkan kadar lantunan, kita mesti mengambil pengalaman pengguna ke dalam fikiran semasa membuat web. Apakah maksudnya? Laman web anda harus mesra pengguna, mudah dibaca baik dalam komputer dan mudah alih, mudah difahami, baik dalam kelajuan laman web dan lain-lain … semua ini akan menyumbang untuk mempunyai kadar lantunan yang lebih rendah di laman web anda.

Semasa anda memandang serius “Pengguna Pertama”, Google juga akan memandang serius laman web anda. Mengetahui bahawa Google berusaha untuk pengalaman pertama pengguna yang baik, dengan kata lain Google akan memastikan laman web itu: relevan dalam kandungan, susun atur membaca yang mudah, mesra mudah alih, kelajuan memuat. Selari dengan apa yang disukai pengguna dan akhirnya mengurangkan kadar lantunan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *