Best Online Marketing Strategy

Selalunya saya mendengar orang mengatakan bahawa mereka ingin melakukan SEO untuk laman web mereka, mereka ingin melakukan PPC untuk Kempen mereka, mereka ingin menjadi viral dengan media sosial. Terdapat banyak cara untuk mempromosikan barangan anda di dunia digital, SEO, PPC, Media Sosial, pemasaran Video, E-mel … dan banyak lagi yang belum pernah kita dengar mengenainya. Tetapi apakah strategi pemasaran dalam talian yang terbaik untuk anda?

Kembali ke Asal !

sebelum kita melihat perincian mengenai topik ini, saya ingin kembali ke asal, motif awal, tujuan utama anda ingin mempromosikan barang anda secara dalam talian. Paling utama, kami ingin meningkatkan penjualan, mewujudkan kesedaran penjenamaan & komunikasi awam melalui kempen dalam talian kami.

Oleh itu,

SEO, PPC, Media Sosial, E-mel …. semuanya hanyalah alat. Dan saya sangat mengesyorkan anda untuk selalu mengambil langkah mundur dan melihat matlamat asal anda, jangan hadkan diri anda pada “ALAT” pemasaran dalam talian

Teruskan membaca…

Pertama sekali, anda harus memahami diri anda, memahami produk anda, memahami perkhidmatan anda atau kempen promosi anda. Kemudian, anda harus memikirkan bagaimana untuk mencapai matlamat anda, kaedah mana yang dapat membantu anda dengan cara yang paling berkesan.

Sebagai contoh:

You got an event/show which is going to run in the next few weeks suddenly ,and you are weighing up your online marketing options. SEO might take longer time to achieve its result, it is time consuming to come out the storyboard and script, to find the actors, to shooting for video marketing.

Anda mendapat acara / pertunjukan yang akan dijalankan dalam beberapa minggu akan datang secara tiba-tiba, dan anda mempertimbangkan pilihan pemasaran dalam talian anda. SEO mungkin memerlukan masa lebih lama untuk mencapai hasilnya, memakan masa untuk keluar dari papan cerita dan skrip, untuk mencari pelakon, untuk melakukan pengembaraan pemasaran video.

Tetapi

iklan media sosial seperti hebat! Dan PPC pasti ya! Seperti yang anda lihat, strategi dalam talian terbaik, ia pasti berdasarkan situasi anda.

Menjejaki Hasil Strategi Dalam Talian Anda

Seperti yang saya selalu katakan, strategi pemasaran dalam talian terbaik adalah yang paling sesuai dengan anda. Disarankan agar anda mengesan setiap hasil strategi pemasaran, kerana, anda akan mendapat pandangan yang lebih baik dan gambaran yang lebih besar mengenai kempen anda. Mungkin ada yang terkejut dengan hasil kempen mereka, kerana anda akan mengetahui bahawa “Saya rasa ia akan berfungsi dengan baik” tidak berfungsi, sebaliknya anda akan terkejut dengan perkara lain yang berfungsi dengan baik. Tidak kira anda menggunakan PPC, E-mel, Iklan Media Sosial, SEO, Pemasaran Video … mesti ada cara untuk mengesan lalu lintas anda. Dan lalu lintas itu sebenarnya adalah harta karun! Dengan menganalisis trafik anda, anda akan mendapat lebih banyak wawasan, sehingga anda dapat merancang strategi pemasaran berdasarkan data tersebut, sama ada anda harus menumpukan perhatian & memperbaiki bahagian strategi tertentu, menyesuaikan & memutar strategi yang asal atau bahkan mengeluarkan strategi yang baru.

Ingat!!

Manfaatkan sepenuhnya data jejakan anda !

Kesimpulan: Kembali ke matlamat asal anda sekali lagi!

Merujuk kembali matlamat anda dari semasa ke semasa adalah sangat penting, ia akan memastikan anda akan terus maju ke arah matlamat anda. Dan cuba menjadi inovatif dalam strategi pemasaran dalam talian anda, ada kemungkinan besar di luar sana, sedikit inspirasi dapat membawa anda kejayaan besar. Dan sudah tentu! lakukan secara konsisten!

Sekali lagi! jika anda bertanya kepada saya apakah strategi pemasaran dalam talian yang terbaik? saya akan menjawab “Tidak ada strategi dalam talian yang terbaik” (saya rasa saya mungkin akan mendapat pukulan oleh anda) Tetapi ya! tidak ada strategi dalam talian yang terbaik tetapi mesti ada strategi dalam talian yang paling sesuai dengan anda.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *