7 Old School SEO Methods That Works

Apa khabar? Semoga anda sihat! Mari kita bincangkan kaedah SEO lama yang masih berfungsi hingga kini. SEO masih merupakan salah satu kaedah pemasaran digital yang paling terkenal pada masa ini. Tetapi ketika algoritma Google berkembang di sepanjang jalan, teknik SEO juga terus berubah menjadi baik. Teknik SEO pada awal hari hanya memasukkan kata kunci, ia hampir di mana sahaja dari tag tajuk, deskripsi meta, kata kunci meta hingga kandungan laman web. Dan tentunya pautan balik! Mungkin ada banyak orang di luar sana yang tidak akan setuju dengan saya, tetapi bagi saya, kaedah SEO lama masih merupakan asas SEO. Mengapa saya berkata begitu? Teruskan membaca … Contohnya, kita semua masih menggunakan tag tajuk untuk SEO sekarang kerana ia adalah salah satu faktor kedudukan google yang paling penting. Tetapi cara kita menulis tag tajuk mestilah terkini. Sebagai contoh …

Cara lama

“Pakar Seo | perunding seo terbaik | agensi seo teratas | nama negara perunding seo terbaik | pakar seo di tempat”

Apa yang sepatutnya sekarang

“Perundingan Dengan Dreamit SEO – Seo berkesan yang berfungsi & meningkatkan kedudukan anda”

Sudah tentu itu hanya contoh kerana kita harus lebih tepat pada tag tajuk dengan melakukan penyelidikan kata kunci, penargetan dan perancangan yang lebih tepat. Apa yang ingin saya katakan adalah, kaedah SEO lama masih berfungsi tetapi dengan pelaksanaan yang betul. Kaedah lama apa yang masih berfungsi sekarang

1. Tag Tajuk

Seperti yang saya nyatakan di atas, kami tidak lagi memasukkan kata kunci dalam tag tajuk. Tag tajuk mestilah sangat berkaitan dengan halaman anda dan jangan lupa kita hanya boleh mempunyai sekitar 60 huruf.

Terdapat banyak cara untuk menggunakan 60 huruf ini, malah ada yang mendapati bahawa kata tambahan seperti “Penawaran terbaik”, “Hebat”, “Teratas”, “Sebilangan besar”, “Lawati Sekarang” boleh memberi kesan positif pada kadar klik. Oleh itu, gunakan 60 huruf ini dengan bijak.

2. Tag Huraian Meta

Seperti biasa, kami tidak menggalakkan anda melakukan memadatkan kata kunci. Anda boleh menghuraikan lebih banyak mengenai pada tag tajuk anda. Disarankan frasa tepat kata kunci atau kata kunci serupa / sinonim boleh muncul sekali atau dua kali di sini dengan ayat yang tepat dan bermakna.

3. H1,H2, H3 Tag

Tag H1 masih memainkan peranan penting dalam dunia SEO. Tetapi penggunaan tag H mesti sesuai dengan kandungan halaman web. Orang biasa menyalahgunakan label H dengan kata kunci, tetapi jangan melakukannya. Tag H adalah untuk tajuk kandungan halaman, atau sebilangan judul untuk isi.

4. Kata Kunci Dalam Kandungan

Kata kunci yang sama tepat boleh muncul sekali atau dua kali dalam kandungan halaman web, kata kunci sinonim atau kata kunci yang sangat serupa dapat muncul sekali atau dua kali juga. Dan anda mesti mengambil label H sebagai bahagian kandungan halaman web. Pada masa kini, keunikan dan pembacaan kandungan menjadi jauh lebih penting daripada sebelumnya.

5. Alt tag

Ini adalah tanda untuk gambar di laman web anda, penerangan ringkas yang berkaitan gambar akan membantu meningkatkan keterlihatan laman web anda ke mesin pencari. Sudah tentu, anda tidak mahu melupakan kaedah ini dengan penamaan dengan gambar anda.

6. Pautan Balik

One of the most mentioned methods in the world of SEO. Yes, it is definitely working,  but just do it naturally or at least make it looks natural. You just can’t have hundreds or thousands of irrelevant backlinks overnight.

Salah satu kaedah yang paling banyak disebut dalam dunia SEO. Ya, ia pasti berfungsi, tetapi lakukan secara semula jadi atau sekurang-kurangnya menjadikannya kelihatan semula jadi. Tidak sepatutnya mempunyai ratusan atau ribuan pautan balik yang tidak berkaitan dalam semalam.

7. Kelajuan Halaman

Saya tidak pasti adakah ini dianggap sebagai kaedah lama atau tidak, tetapi saya menyedari perkara ini sejak 10 tahun yang lalu. Saya rasa kecepatan halaman dari laman web menjadi semakin penting untuk SEO kerana ia saling berkaitan dengan faktor peringkat lain, misalnya:

  • Halaman web yang berat akan menyebabkan masa memuat lebih lama>
  • Masa memuat yang lebih lama tidak baik untuk pengalaman pengguna>
  • Masa memuat yang lebih lama mungkin menyebabkan pengguna meninggalkan laman web anda sebelum memuat sepenuhnya>
  • Akhirnya menyebabkan kadar lantunan tinggi.

Bagaimana untuk memperbaikinya?

  • Optimumkan kod css, js dan html anda
  • Optimumkan saiz gambar anda
  • Pelayan masa respons yang baik.

Ini adalah 7 kaedah SEO lama yang masih berfungsi! Beritahu saya jika anda mempunyai idea, pendapat atau bahkan tidak bersetuju mengenai perkara ini. 

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *